Producenten och låtskrivaren Summer Heart släpper nya laid-backsingeln “Ocean” idag den 29/1 via skivbolaget Icons Creating Evil Art och följer upp framgångarna efter förra årets EP “Ambitions“.

Sedan 2012 års välstreamade låt “I Wanna Go” från albumet “About A Feeling” har David Alexander som är namnet bakom artistnamnet, nått stora framgångar med sin avslappnade och luftiga välproducerade popmusik. Och “Ocean” är inget undantag. Med det drömmande, mjuka sound och genomgående basslinga med intim sång, karibiska och soul inslag är “Ocean” en låt att sluta ögonen till och försvinna iväg till varmare breddgrader.

Ocean är den första delen av en trilogi. Den handlar om att vara trött på att bo i staden. Allt buller, grus, den snobbiga befolkningen. När det känns som om du sitter fast i en ond spiral. Sådana saker vet du. Jag känner så då och då. Sedan börjar jag tänka i linje med vad som skulle hända om jag lämnar staden och bara bor någonstans vid havet. Då kan jag bli den jag vill verkligen vara.

Summer Heart har verkligen skapat sig en helt egen och unik ljudbild, både i sitt arrangemang och producerande. Det är lekfullt och lättsamt samtidigt som det är avskalat och skört. Med väl valda element som alla fyller sin funktion görs allt genomtänkt. Och det är så mycket känsla på samma gång.

Foto: Streetlight Motion