Popartisten Petter Seander är tillbaka med sin kortaste låt hittills, “Sea Salt Tears”, som släpptes den 27/1. Singeln är den andra från den kommande fjärde fullängdaren “Are We Dreaming Still?” som släpps den 15 april.

Petter har varit verksam musiker och bolagsägare sedan många år tillbaka. Efter att tidigare haft en ångestdriven och analyserande ingångsvinkel i sitt musikskapande har han nu skapat en låt helt intuitivt och på magkänslan. På bara åtta timmar blev den drivande och lekfulla “Sea Salt Tears” till på sina knappa två minuter. Och han använder sina minuter väl.

Jag kan missminna mig men jag tror att ”Sea Salt Tears” är den kortaste låten jag någonsin spelat in, men också den som säger mest på minst tid.. Knappa två minuter hammerpiano och trumslammer. Du vet, du kan alltid lämna en plats, men platsen lämnar aldrig dig

“Sea Salt Tears” är ett riktigt energipiller med industriellt klingande, dova trummor, blås och spralliga klaviaturmelodier som sätter sig. Det är en låt som både är vemodig med att lämna något bakom sig men den är samtidigt inpackad i ett färgglatt paket. Petter vet tämligen hur man skriver intressanta poplåtar både rent arrangemangsmässigt men också med en bakomliggande innerbörd i texten.

”Sea Salt Tears” är inspelad av Daniel Aldenmark och Otto Niklasson Elmerås, spelad av Petter, Daniel, Otto och Joel Karlsson och mastrad av Hoffe Stannow.

Foto: Henrik Eksvärd, omslag av Emmy Bergkvist.