Stockholmsbaserade Holy Ship är tillbaka med singeln “Giant Step, Small Leap” som släpptes den 27/1. Singeln är tagen från kommande EPn “Les Deux Regards” som släpps i vår.

Jonathan Westh startade upp sitt soloprojekt Holy Ship under 2018 och debuterade med singeln “Lüst”, efter att ha haft shoegazebandet Blackstrap i över ett decennium och mixat flertalet album av Stockholmsbaserade band i sin egenbyggda studio. Där och då växte soloprojektet fram och med sin musikaliska bakgrund spelar han alla instrument själv och på trummor har han tagit hjälp av David Götestam. 

“Giant Step, Small Leap” är en mörk och mystisk låt med ett genomgående, modernt groove som omfamnas av stora reverb i det synthdrivna arrangemanget som andas 90-tals shoegaze och post-punk. Kryddningen i det hela är de kongasliknande slagverken som blandas ut med en försynt trap-hihat som blir ett intressant inslag i en sådan här typ av musikstil.

Holy Ship beskriver själv att singeln handlar om de manipulativa spelen folk spelar när de interagerar med varandra.

“Giant Step, Small Leap” skulle passa som soundtrack i en futuristisk filmrulle med sitt stora ljudlandskap, utsmetade vocals och det dunkla, gåtfulla som ligger som ett täcke över låten.