Köpenhamnsbaserade indiebandet Kindsight är tillbaka med den drömska singeln ”How I Feel” som släpptes den 15/1 via svenska Rama Lama Records. Singeln är uppföljaren till förra årets uppmärksammade debutsinglar ”Terminal Daze” och ”Who Are You.

Efter skandinaviska och internationella hyllningar är nu Kindsight redo att ta sig an året 2021 och det gör den danska kvartetten genom att bjuda oss på den retrodoftande, melankoliska gitarrballaden ”How I Feel”. Man vaggas in i deras värld där sångerskan Nina Hyldgaard Rasmussens karaktäristiska, sköra röst är centrumet.

”How I Feel” för tankarna till 90-talets britpop och en mjukare variant av post-punk, som kan höras som ett litet easter egg i slutet av låten där de höjer outputen och energinivån. Det är tuggummisega gitarrslingor, försynta trummor och Ninas berättande toner i fokus. Refrängen är hypnotisk vacker och med den höga tonen som avslutar refrängen är så oväntad vid första lyssningen att det nästan blir gåshud. Allt är så sammetslent så du nästan kan ta på det.

Det här är precis som bandets tidigare singlar välkomponerad gitarrmusik som inte låter som mycket annat vi hör i Skandinavien idag.