Efter nästan fem års tystnad från det Helsingforsbaserade indierockbandet Black Twig bryter dom nu tystnaden med singeln ”Devils Please Be Gone” som släpptes den 15/1 via finska Soliti.

”Devils Please Be Gone” är det första smakprovet från bandets kommande fjärde fullängdare ”Was Not Looking for Magic”, som släpps den 26/2 och är uppföljaren till 2016 års album ”Blaze on a Plain”. Med deras klassiska indierocksound med skramliga gitarrmelodier och karaktäristiska sång har bandet skapat sig en fanbase både hemma i Finland men även utanför landsgränsen. De har blivit nominerade till finska grammy och deras musik har nått utanför Europas gränser.

Vilket inte är så konstigt när Black Twigs musik är otroligt smakfull och påminner om band som Franz Ferdinand och Kaiser Chiefs i sitt uttryck. ”Devils Please Be Gone” är en låt som handlar om att ta itu med sina inre demoner eller djävular, och dom får det att låta så lättsamt på samma gång som det ligger något mystiskt över låten.

Med de tuggande gitarrerna, drivande trummorna och den släpande, berättande sången är det här en låt som går i sann indierock-anda med ett konstant malande. Det känns nästan som att låten aldrig tar slut, men du vill bara höra mer. De blandar det monotona med intressanta och oväntade inslag och ett dynamiskt arrangemang som håller lyssnarens öron spetsade låten igenom.