Det skotska indierockbandet Baby Strange är äntligen tillbaka med sin första singel för 2021, ”Club Sabbath”, som släpptes den 21/1. De annonserade även i samband med singelsläppet deras kommande EP ”Land of Nothing” tillsammans med svenska skivbolag Icons Creating Evil Art, som ser dagens ljus den 30/4.

”Club Sabbath” är en referens till bandets egna klubbkoncept som dom startade under 2015 på The Priory i Sauchiehall St i Glasgow, där de haft liveuppträdanden och DJ-set med flera stora namn inom genren. Syftet med klubben har varit att skapa nya platser för nya artister att utvecklas och växa på. Bandet gjorde även en uppmärksammad livestreamkonsert i skivbolagets lokal under vintern förra året, där de även spelade osläppt material.

”När vi skrev det här spåret visste vi omedelbart att vi ville namnge låten efter vår klubbkväll. Det låter som om den är gjord för ett dansgolv. Detta är helt klart en av våra favoritlåtar hittills” – Johnny Madden, vokalist och gitarrist

Och visst vill man inget än att dansa när man hör denna kaxiga rockdänga ljuda ut i högtalarna. Det är en perfekt kombination av skymtade discotrummor som möter det råa i bandets identitet med distad sång och rivande gitarrer som även flörtar med punkens nonchalans.

Det här är som tidigare material från Baby Strange en riktig dra-igång-publiken-låt som måste vara bandets specialitet. De vet onekligen hur man gör modern rockmusik på ett intresseväckande sätt men med rötterna i sitt brittiska ursprung.