Malmöbaserade Per och Olof är ett soloprojekt av Per-Olof Sjödin och den 22/1 släppte han sin poppiga debutsingel ”Balkongen”. Han är det senaste tillskottet till skivbolaget Rama Lama Records-familjen, och i vår kan vi vänta oss fler singlar från popartisten.

Per-Olof har tidigare bland annat haft ett band tillsammans med Svart Katt och gjorde projektet Alkoholisten och Avrådan tillsammans med Robin Lindqvist. Men nu väljer han att släppa musik under eget artistnamn och skapa något personligt, naket och ärligt. Efter att ha samlat flera låtar på hög har de nu börjat se dagens ljus, och med sig i studion har han Joakim Lindberg.

”Balkongen” är en rak och repetitiv låt, något som han tagit med sig från punken men nu insvept i popens mjuka gitarrslingor, malande trummor och ett tema om obesvarad kärlek. På sina 2.24 minuter låt har Per och Olov skapat något som är igenkännande och karaktäristisk från svenska indiepopen, och likaså som låten är repetitiv är texten inte mer komplicerad än så. Men det är ju så att less is more, och med det i synnerhet svåra att uppnå, har han gjort en mysig sommarroadtrip låt som kommer gå varm i vilken indienörds spellista som helst.