Under 2020 släppte popartisten Henly den gripande singeln “Breathe” och idag den 8/1 följer hon upp den uppmärksammade singeln med EPn “For All That Is Little In Me”. EPn är som en dagbok över hennes känslor de senaste sex åren, som hon bjuder in lyssnaren till.

Henly har en bakgrund som soul- och jazzsångerska och har jobbat i flera år bakom andra artister. Men nu är det dags att fokusera på sig själv och sin egna musik, och I “For All That Is Little In Me” är det skört och vackert, sårbart och ärligt. Från första tonen i “Missing Piece” till EPns sista låt “Tired” är det som att kliva in i en drömmig värld där allt går i slowmotion och det är lugnt och harmoniskt. Henly fångar verkligen flera känslostadier i sin EP och berör ämnen från sina tidigare erfarenheter som är relaterbara för de flesta. Och med sin otroliga stämma lämnar hon ingen oberörd.

Låtarna är en slags dagbok över mina känslor de senaste sex åren. I min vardag är jag stark, självsäker och positiv. I min musik låter jag allt som är fult, svagt och litet inom mig komma ut. Jag har gått igenom en del livsförändrande saker under denna tidsperiod, gifte mig, blev mamma, förlorade mitt jobb, blev frånskild, fick en otrolig karriär, blev kär

Henly jobbar med få utvalda instrument i sina arrangemang, från mjuka akustiska pianoackompanjemang till stråk, akustisk gitarr och dova truminslag. Produktionerna är fjäderlätta som kontrasteras med tunga texter från livets svåra tider. I fjärde spåret och EPns stegring rent arrangemangsmässigt “Behind You” fångar hon mitt fokus till hundra procent. Här påvisas också hennes otroliga bredd i sitt sångregister.

Är det en EP som man ska lyssna på i sina lugna stunder, svåra stunder, kärleksfulla stunder, eller bara för att varva ned, så är det “For All That Is Little In Me”.