Vi på Tinsel Music Magazine har listat våra top 10 låtar från 2020 som vi recenserat och uppmärksammat på magasinet. Utan inbördes ordning har dessa låtar satt ett extra avtryck hos oss och vi vill därför passa på att highlighta dom lite extra som ett avslut på året. Vi ser otroligt mycket fram emot 2021 och mer fantastisk musik!


Joe & The Anchor – Lou Lou

Joe & The Anchor släppte sin berörande  singel “Lou Lou” den 23/10 och gick varm i våra lurar. Mycket snygg och genomtänk låt som förtjänar många lyssningar! 


John Död – Se på mig

Är det en låt som fick oss att dra på smilbanden lite extra under 2020 så var det indiepoparna i John Död’s singel “Se på Mig” från 2/12. Här finns det discotrummor, bröliga gitarrer och 80-tals synthar. Vad mer behövs? Vi älskar detta energipiller! 


Ilawgne – Reverine Neverending

llawgnes drömska shoegaze/dreampop-singel “Reverine Neverending” som släpptes den 28/10 är en låt som gått varm hemma hos oss. Den slående reverbdränkta refrängen med den magiska harmonin och dissonanta gitarren ger oss gåshud som inte tycks verka vilja lägga sig. 


Valnöt –  Djupa Andetag

När Valnöt släppte sin singel “Djupa Andetag” den 13/11 var det något som satte sina spår i oss på TMM. Mystisk och pampig ljudbild i kombination med Valnöts skånska stämma blev en riktigt succé!


Filip Lundgren – Du vet vad jag tänker på 

Svensk indierock när den är som bäst bjöd Filip Lundgren på i “Du vet vad jag tänker på” som han släppte den 27/11. Här har vi en in-your-face-låt med en förträfflig refräng och otroligt välkomponerat gitarrarrangemang som mynnar ut i en tidlös rocklåt. 


de clair. – maybe october

de clair. kramade om oss när vi behövde det som mest med sin otroligt vackra låt “maybe october”. Singeln släpptes 30/10 och var magi då och magi nu. Tack de clair! 


Stranger Mountain – The Boy

Stranger Mountain presenterade oss för sitt album “Terminal 5” den 17/4 och vi föll direkt för låten “The Boy”. En riktigt snygg indiepop-låt som förtjänar att gå på repeat! 


ViVii – Rendezvous

Den 14/10 släppte drömpop-bandet ViVii den nostalgiska singeln “Rendezvous”. En låt som vi blev totalt förförda av vid första lyssningen med den perfekta avvägda atmosfäriska ljudlandskapet med retrosyntharnas varma och mystiska toner.


Baby Strange – More! More! More! 

Årets kaxigaste rockdänga bjöd brittiska Baby Strange på den 29/10 i “More! More! More!”. Med den klassiska sing-along refrängen som är som gjord för livescenen får vilken rocksjäl som helst att smälta. Den fick oss att smälta. 


Paulina Palmgren – Din gamla jord

En låt som verkligen fick oss på fall i år var Paulina Palmgrens “Din Gamla Jord” från albumet “Paradiset och Jorden” (27/11). Den tar oss igenom flera sinnesstämningar med tunga experimentella discosynthar och fjäderlätt visinspirerad sång. Ett stycke komposition som du aldrig hört det förut. 


TACK för all grym musik och TACK till alla ni som läser och följer oss. Nu firar vi in 2021 och låt det bli ett magiskt musikår!

Nedan finner ni en spellista med de listade top 10 låtarna 2020.