Garage-pop bandet Soap Detox följer upp den självbetitlade debut EPn som kom tidigare i år med jullåten “Feelings You Might Catch Around Christmas” – en jullåt så som du aldrig hört det förut.

Såhär har du troligtvis aldrig hört en jullåt låta förut. Soap Detox ger oss “Feelings You Might Catch Around Christmas”, en sprudlande upptempolåt med lika mycket energi som bandet vanligtvis brukar bjuda på, fast med en gnutta julstämning. Trots det håller dom kvar vid sitt sound och ID, och det blir också en låt som går att lyssna på året om. Två i ett, alltså.

Det är tuggande trummor och gitarrer från start till slut med en kaxig och samtidigt tugummipoppig melodi och framtoning i sången. Precis som singelomslaget kan göra en uppmärksam på skulle den här låten passa perfekt i vilken highschool-serie som helst. Kanske lite som låten låter kan ett gäng skolelever av den rebelliska typen rocka loss till denna jullåt på julavslutningen istället för den mer traditionella varianten.

“Feelings You Might Catch Around Christmas” får en till hundra procent på gott humör och den sprider glädje och ungdomsnostalgi.