Göteborgsbaserade låtskrivaren och artisten Michaela Åberg debuterar idag den 18/12 med den mörka psykrock/dödsfolk singeln “Traitor Among Us”.

Michaela är sångare och låtskrivare i det Göteborgsbaserade krautrock-bandet Skuldpadda, och nu släpper hon sin första singel under eget namn.

“Traitor Among Us” är en mystisk och berörande debut om ett tungt svek som hon förmedlar med smärta och skörhet i rösten. Och visst märks det att det finns influenser från Skuldpaddas sound i hennes musik.

Det är en stark låt där verserna är avskalade och präglas av en lågmäld och dovt distad gitarrslinga och intim sång, som långsamt byggs upp till ett crescendo av skitiga gitarrer och tunga trummor i ett instrumentalparti. Här finns både svärta och smärta, och är det någon som vet hur man uttrycker det på bästa sätt i ren och skär psyk-krautrock är det Michaela. Vi håller ögonen öppna för vad som komma skall för göteborgsartisten.