Indieskivbolaget Rama Lama Records firar ut år 2020 med att släppa ett samlingsalbum med de 19 bästa låtarna från akter de släppt musik med under året.


Vi avslutar året med att stolt presentera “Rama Lama Records 2020”, ett samlingsalbum med det bästa från det notoriskt dåliga året 2020. På albumet samlas nitton låtar från Cat Princess, Chez Ali, Guds Pengar, Gula Blend, Kindsight, Kluster B, Lilla Parasit, Loaver, Melby och Steve Buscemi’s Dreamy Eyes.

2020 blev på många sätt inte som vi tänkte oss, men samtidigt som vi av förklarliga skäl aldrig arrangerat så få konserter har vi aldrig släppt så mycket musik. Under året har spännande debutsinglar från Kindsight och Gula Blend blandats med uppföljare från Kluster B och Melby, Chez Alis återkomst och debutalbum från Lilla Parasit, Guds Pengar, Loaver och Steve Buscemi’s Dreamy Eyes. En salig blandning som vi alla är så stolta och glada över att få ha gett ut och som fick oss att stå ut och inte bara ge upp. Detta samlingsalbum hoppas vi ska funka lika bra som en introduktion för vissa och en påminnelse för alla fantastiska människor som följer och stöttar vårt lilla skivbolag.

Rama Lama Records 2020 finns ute 15 december på samtliga digitala plattformar. 2021 firar vi fem år och det kommer vi minst sagt att fira, häng med!

Foto: Olivia Blomgren

Om Rama Lama Records

Rama Lama Records är ett Stockholmsbaserat indiebolag som sedan 2016 släppt musik och arrangerat spelningar på allt från öar till källare i bl.a. Stockholm, Köpenhamn, Malmö, Göteborg och London. Sedan starten har skivbolaget fortsatt att växa och under 2020 gav man ut musik från elva artister som lyssnades på i nästan hundra länder. Som JaJaJa en gång sammanfattade det, ”If you’re looking for indie-pop in Stockholm, you go to Rama Lama Records. The label is notable for the solid stylistic niche they’ve cut out for themselves, as well as how tight-a-scene they’ve formed”

Låtlista

1. Kluster B (Malmö)  – Counterpart (från ‘b’)

2. Kindsight (Köpenhamn) – Terminal Daze

3. Steve Buscemi’s Dreamy Eyes (Stockholm) – Destination (från ‘Sweetie’)

4. Loaver (Malmö) – Forget All About (från ‘Fern’)

5. Guds Pengar (Malmö) – Qute (från ‘Granar som flyr staden’)

6. Chez Ali (Stockholm) – Care 4 U

7. Melby (Stockholm) – Things I Do When I’m Alone

8. Lilla Parasit (Stockholm/Umeå) – Eirik (från ‘Lilla Parasit’)

9. Gula Blend (Malmö) – Va ifred (från ‘Inte idag’)

10. Cat Princess (Uppsala) – These Boots Are Made for Walkin’

11. Kluster B – Nightflight

12. Chez Ali – Shrek II

13. Guds Pengar – Fader vår (från ‘Granar som flyr staden’)

14. Lilla Parasit – Old One, New One, Found One (från ‘Lilla Parasit’)

15. Melby – Common Sense

16. Kindsight – Who Are You

17. Steve Buscemi’s Dreamy Eyes – Intern (från ‘Sweetie’)

18. Loaver – Songs We Use (från ‘Fern’)

19. Gula Blend – Finns kvar (från ‘Inte idag’)