Fredagens musiktips från Tinsel är popartisten som leker med 80-talets synthar och discobeats – Hannah Smallbone. Hon debuterade under 2019 med singlarna “Like u” och “Those Things”, och igår den 26/11 var hon tillbaka med årets första släpp, med singeln “Heartless Lady” och med en tillhörande musikvideo.

“Heartless Lady” är en sensuell och kaxig ballad, som tagen direkt från 80-talet, och det undgår ingen. Den har alla de där härliga elementen med discotrummor, sväviga retrosynthar, rytmisk bas och Hannahs sammetslena röst.

Videon är som en kortfilm där vi följer Hannah med en dejt ute på stan som kanske inte går som planerat. Med discokulor, hockeyfrillor, pastellkläder, skinnpajer, kassettband och gamla bilar är den så otroligt snyggt gjord. Detaljerna med typiska 80-tals produkter gör också att den känns genuin rakt igenom.

“Heartless Lady” är en låt som får vem som helst att bli nostalgisk. Den lär också gå på repeat hos oss på Tinsel. Här har vi en riktig modern 80-talshit.