Fredagens musiktips från Tinsel är singer-songwritern Fia Skärblom som är tillbaka med ny musik på 2,5 år. Nu med den gripande singeln “autumn” som släpps idag den 13/11, som är en av tre singlar som kommer under hösten. Singlarna samlas sedan till den kommande EPn.

Fia Skärblom debuterade 2016 med singeln “June” som sedan följdes upp 2018 med debut EPn “Writings”. Med influenser som rör sig mellan allt från pop, indie och jazz, har Fia sedan starten jobbat tillsammans med producenten Jimmy Palm. Ett gediget och kreativt samarbete där Jimmy haft en betydande roll i hennes skapandeprocess.

“autumn” är en makalöst vacker låt där det avskalade arrangemanget med lugna elgitarr-ackord och dragspelsliknande inslag omfamnar Fias sköra och berörande röst. Det är naket, ärligt och hårresande hur hon berättar sina historier i silkeslena melodier. Det vilar något vemodigt över hela låten, och det är så man nästan kan se det Fia berättar som i en film som flimrar förbi på näthinnan.

Jag visste först inte riktigt vad låten handlade om utan skrev mest om en sommarfling som tog slut, men insåg under produktionens gång att låten för mig handlar om att säga hejdå. Och rädslan för att  behöva säga hejdå. Att någonting man verkligen inte vill ska ta slut, kanske måste göra det ändå. Låten betyder därför jättemycket för mig.

“autumn” är Fias starkaste låtsläpp hittills och det är en låt att lyssna på i höstmörkret. Vi kan inte nog beskriva hur mycket vi ser fram emot den kommande EPn.