Idag står vi på Tinsel för premiären av musikern, låtskrivaren och kreatören The School Book Depositorys egenproducerade collage-musikvideo till singeln “You and Me”, som släpps imorgon den 6/11.

The School Book Depository, eller Fredrik Solfors, som är namnet bakom artistnamnet, debuterade 2017 med sitt självbetitlade album, som blev utsett som de tredje bästa albumet samma år av Nordic Music Review. Sedan dess har han hunnit släppa uppföljaren “Bob and the Pitchfork Mob” (2019), men det är inte förrän nu som vi hör mer musik från honom.

Nu i form av en otroligt snygg egenproducerad, surrealistisk och lekfull collage-video som andas retro, till en magnifik, drivande upptempo poplåt. Från frukostbordet till yttre rymden fångar Fredrik sitt berättande i ett bokstavligt brett perspektiv i musikvideon.

Textmässigt är låten en lätt existentialistisk betraktelse över åldrandet och kampen mellan olika delar av vår personlighet om vilka sidor som dikterar vilka val som görs i våra liv. En parafras på Death Cab for Cuties ‘Brothers on a hotel bed’ om man så vill, en dialog med sig själv fast i en kontrasterande happy go lucky anda.

“You and Me” för tankarna till band som The Killers, Fleetwood Mac och Kaiser Chiefs i sitt välproducerade, moderna energifyllda poprock-sound med storslagen refräng, gitarrslingor och popiga melodier.