Den 1 oktober släppte electro-popduon Miljoner Tusen feat. Familjen singeln “Pojkarna”. Idag följer dom upp släppet med en alldeles unik version av låten sjungen av Stockholms Gosskör.

Videon som hade premiär hos Nöjesguiden är filmad när pojkarna i Stockholms Gosskör framför låten. Och det här är verkligen något utöver det vi är vana att se. Daniel och Jonas i Miljoner Tusen tog kontakt med Stockholms Gosskör om att göra versionen av låten, då de tyckte att dem skulle sammanfatta låten bäst. Inte nog med att budskapet i “Pojkarna” var starkt och otroligt viktigt innan, så blir det extra starkt och påtagligt i den här versionen.

Budskapet i låten är större än vår egen version

”Pojkarna” gör upp med en bild av manlighet som vi vuxit upp med och som vi alltid varit trötta på. Vi vill uppmana pojkarna att ta del av en större värld, och vara pojkar på så många olika sätt som möjligt. Som en hälsning till oss själva när vi var små, och ett litet anthem till våra egna barn. Vi hade förmodligen blivit intressantare och bättre människor om vi varit lite mer som i texten när vi växte upp.”

Originalversionen av “Pojkarna” fick dessutom stor uppmärksamhet av flertalet musikmagasin och spellistor, såsom Spotify New Music Fridag och Indie Highlights.