Fredagens musiktips från Tinsel är drömpop-bandet ViViis senaste retro-svävande singel “Rendezvous” som släpptes den 14/10.

Det nostalgiska som är ViViis signum i deras sound, skapas av retrosynthar, stora ljudbilder, sköra vocals och behagliga melodier. Det är också det som gör dem helt oemotståndliga. Varje låt från bandet, och denna är inget undantag, är som att du befinner dig i en dröm. Det är varmt, behagligt och nästan lite hypnotiserande.

ViVii jobbar alltid med en magisk dynamik i sina låtar, och i “Rendezvous” bygger låten på ett enda långt crescendo som sträcker sig till den sista refrängen, där man maxat allt. Refrängen kan dessutom vara en av de vackraste och bästa skrivna hittills i år.

Från det pulserande, lite travande i verserna till den förlösande refrängen, analoga syntharpeggion och melodier, skapar de en otroligt intressant lyssningsupplevelse från start till slut.