Fredagens musiktips från Tinsel är artisten, låtskrivaren och producenten Duvchi som idag den 9/10 släpper “Impatient”. En låt som från början var tänkt till Rihanna, men som istället blev starten på hans andra fullängdare “This Kind of Ocean”, som släpps i december.

Duvchi har sedan 2011, när han släppte debutsingeln “Turtleduvs” haft en mäktig musikkarriär med många meriter och samarbeten i bagaget. Med utmärkelser från Sveriges Radio P3, Grammisnomineringar och P3-Guld nomineringar i sitt eget namn, har han även skrivit låtar till och medverkat på låtar i både Sveriges och världens popelit, och haft Los Angeles som utgångspunkt sedan 2015.

“Impatient” som är mixad av flerfaldigt Grammybelönade Chris Galland och Manny Marroquin och var tänkt till Rihanna, blev vändpunkten för Duvchi att återgå till sitt egna artisteri igen.

Jag kände när jag sjöng in Impatient hur jag återtog makten över mitt eget skapande. Det var en obeskrivbar frihetskänsla.

“Impatient” är en gripande, lågmäld men samtidigt otroligt stark poplåt som är en sann hårresande upplevelse från start till slut. Med dovt piano, pulserande beats och ett släpande, sentimentalt uttryck, inbäddat i en fantastisk produktion och popmelodier, så har vi som grädden på moset Duvchis ljusa stämma i perfektion.

Lyssna på “Impatient” på Spotify nedan, och se fram emot kommande singlar från albumet som släpps senare under hösten.

Omslag: Simon Stålenhag, Foto: Dan Kendall