Fredagens musiktips från Tinsel är det Malmöbaserade energiska indiepopbandet Gula Blends andra singel “Drama” som släpptes den 30/9. Singeln är det andra släppet från deras kommande debutalbum “Inte Idag” som kommer den 11 december.

Bandet debuterade under 2019 och har sedan starten bjudit på omtalade livespelningar och släppt en dubbelsingel och en live-EP. I augusti släpptes det första smakprovet från debutplattan, “Va ifred” som nu har följts upp med “Drama”.

En uppföljare som går i samma spår med ett skitigt garagesound, vassa gitarrer och hetsiga trummor som toppas med sångaren Jespers säregna röst, och vi får även en dos av saxofon. Det är rått och ett massivt ös som genomsyrar hela låten, och de har ett sound som påminner om tidigt material från band som The Hives, Laakso och Bob Hund. Gula Blend är ett av banden som håller denna musikscen vid liv in i vår samtid.

“Drama” är en låt som gör mig otroligt nyfiken på vad bandet kommer att leverera i framtiden. Och de är ett band som också gör en nyfiken på att se dem live på en svettig, intim spelning i en källarlokal. En perfekt fredags-pepplåt att lägga till i din bästa spellista helt enkelt!