Fredagens musiktips från Tinsel är den oemotståndliga, 70-tals inspirerade, kaxiga dansgolvsdängan “Envious” av popartisten ELVIRA, som släpptes den 4/9.

Det märks att ELVIRA har inspirerats av 70-talets disco, soul och funk i sin senaste singel, som är den första från den kommande EPn som släpps i början av 2021. Här finns alla de där smaskiga elementen från dessa musikstilars storhetstid; den en genomgående, karaktäristisk basen som påminner om The Trammps “Disco Inferno”, markerande synthstråkar, funkgitarren och såklart – trumbeatet.

Snacka om att göra 70-tals discon rättvisa och ta in den i 20-talet med sådan vördnad. När man hör “Envious” vill man inget annat än att dansa i sina mest färgglada glitterkläder. Det här är en låt som bara måste spelas på repeat ute på klubbarna (när det är okej att visas på ett svettigt dansgolv igen).