Poptrion ViVii är tillbaka med den 60-talsdoftande, lo-fi singeln “Summer of 99” som släpptes den 26/8 och är en av singlarna från det kommande albumet. Och idag den 9/9 släpper dom musikvideon till singeln, som speglar det nostalgiska och drömska i låten.

ViVii, som består av Caroline Jonsson, Emil Jonsson och bandets egna producent Anders Eckeborn, bildades 2014, och har sedan starten hunnit med att släppa flertalet singlar, där “Summer of 99” är deras andra släpp för i år. Med debutalbumet “ViVii” (2019) fick de ett fantastiskt bemötande av både kritiker och fans. Under 2021 kan vi vänta oss ett nytt album från gruppen.

“Summer of 99” är en låt som smyger sig på. Den inleds med en akustisk duett vackert insvept i ett svävande ljudlandskap. Men sedan ökar dynamiken och en mjuk arpeggiosynth hintar om att det kommer att hända någonting mer.

Tillsammans med det dova, ökade trumkompet brister låten ut i en euforisk känsla med tremologitarrer, stora synthlandskap och en svängig basgång, som påminner om Tame Impala. Men samtidigt behålls den mystiska känslan över låten, och det är nästan hypnotiserande. Man dras in i deras värld.

Musikvideon till “Summer of 99” utspelar sig i sin enkelhet vid en husvagn en sensommarkväll. Filmad i en och samma tagning, på ett sätt som om en vän står och filmar dem, står gruppen och spelar för sig själva. Men sedan anslutet en man som antagligen har sin husvagn i närheten och börjar dansa med dem. De skapar en psykedelisk och mysig atmosfär som passar låten.

Foto: Alexander Antser