Popartisten Matilda Ugand har under sommaren släppt en serie av låtar som berör ämnet om medberoende. Idag den 1/9 släpps den fjärde och sista singeln i temat “Går ifrån dig”, som knyter ihop säcken.

Matilda debuterade 2015 med singeln “R (lämna varandra)” och har sedan dess hunnit med att släppa flertalet renodlade popsinglar. Trots det allvarsamma ämnet om medberoende, där varje singel av de släppta under sommaren 2020 berör olika sidor av det, så förmedlar Matilda budskapet i energifyllda pop-produktioner.

I “Går ifrån dig” berör Matilda den mentala besattheten en medberoende lider av i försök att få en annan människa att må bra. Med sitt transparenta berättande och förmedlande som både är personligt och intimt, sätter hon ord på det som gör att det är mottagligt för lyssnaren på ett intressant sätt.

Låten är inte bara stark textmässigt utan produktionen innehåller många intressanta element på de drivande poptrummorna. Med typiska pop-staccatostråkar som markerar utvalda delar av låten, stämmor, handklapp, gitarr och en stark melodi och karaktäristisk sångröst, innehåller “Går ifrån dig” alla ingredienser för en bra poplåt.