Indierockarna Amaunet är tillbaka efter den uppmärksammade singeldebuten, med den upplyftande och ösiga singeln “Supernovas”, som släpptes den 28/8.

Tidigare i somras släppte Malmöbandet debutsingeln “Pilot”, som blivit upplockad av amerikansk och australiensisk radio, omskriven i flertalet internationella musikbloggar och uppmärksammad som en av månadens bästa låtar i juni av Popmani. Och nu släpper de uppföljaren “Supernovas”, som onekligen är en riktig (sen)sommarfavorit.

Återigen levererar bandet högklassig modern britpop-doftande indierock och visar vart skåpet ska stå. “Supernovas” är en smittsam upptempolåt med glada gitarrslingor, stort sound och en energisk refräng med 100% allt och en melodi som du nynnar på efter första lyssningen. Här finns ett överskott av energi som går rakt in hos lyssnaren.

Amaunet vet tämligen hur man gör renodlad indierock idag och sparar inte på krutet. “Supernovas” är en stå framför scenen-låt en sommarkväll. Tills dess kan vi väl drömma oss bort tills de dagarna åter kommer igen.