Fredagens musiktips är dream-alternativpop artisten Johan Kull, som idag den 28/8 släpper sin vackra och känslofyllda debutsingel “Dreams”. Singeln är den första av flera som kommer under året, och under 2021 kan vi vänta oss en debut EP.

“Dreams” är stämningsfull, lite vemodig och gripande snygg komponerad. Det är inget snack om saken att Johans bakgrund som musiker, tidigare producent åt andra artister och med erkända musikutbildningar i bagaget kan komponera något som känns så genomtänkt och taget direkt från hjärtat på samma gång.

Med stråk- och blåsinslag som gör att tankarna direkt förs till Sigur Rós, samtidigt som den drömska och atmosfäriska ljudbilden, och den varsamma sången påminner om Maps, har Johan skapat något som är så otroligt vackert. Och med en text som antagligen är relevant för majoriteten där ute, känns det lite extra.

Låten tar itu med den falska trygghet som drömmar kan skapa. När man bygger upp en utopisk drömvärld, hur perfekt allt kan vara i en dröm och hur brutalt det kan vara att vakna och bli frånta- gen det. Men också när man får det man velat ha och det inte lever upp till drömbilden som man skapat sig själv.

Fotograf: Alma Bengtsson