Popartisten Nicky Williams som pendlar mellan alternativ, americana-folk och numera en mer experimentell produktion, är tillbaka med nya singeln “Pathetic Fuck”, som släpps idag den 28/8. Singeln finns med på den kommande EPn som väntas släppas i september.

Sedan albumdebuten “Set Your Loved Ones Free, We Have You Surrounded” (2017) har Nicky bjudit oss på unik alternativ-folk-inspirerad musik med sin karaktäristiska djupa stämma, som knappats går att ta miste på. Tidigare i somras släppte han singeln “I Fell In Love With Her” och nu har vi fått en så solkar, ironisk, men ändå en gnutta seriös låt om irriterande karaktärsdrag.

Det är en låt som inte handlar om någon speciell person, tack o lov. Ilskan är riktad emot karaktärsdrag i mig själv men även i andra människor. Målet för mig är att uttrycka sig så ärligt som möjligt och i den här låten så är det ingen maskering av min småaktighet eller ilska, jag ville att känslorna skulle få styra låten utan försköningar eller poetiska metaforer.

Med den till största delen komiska och nästan retsamma feeling i produktionen och melodislingorna, gör det att textens innerbörd förstärks. Och det är bara så provocerande bra. Låten fastnar direkt och sen har du den fast på repeat. Någon som Nicky William går verkligen igenom bruset och han har satt sina spår.

“Pathetic Fuck” är kort och koncist, som att han berättar det han vill få sagt för en vän hemma i soffan, och sen är det klart, punkt.