Idag står vi på Tinsel Music Magazine för premiären av punkbandet KATTHEMs senaste singel “Hannibal Lecter” som släpps idag den 28/8. Med rötter i alternativa indiescenen, sitt råa sound och kaxiga output har bandet ännu en gång levererat en intensiv låt med massor av ös.

KATTHEM debuterade under 2015 med EPn “Bby Shower” och har därefter släppt ännu en EP, flertalet singlar och haft över 50 spelningar i Sverige på erkända punkscener- och festivaler. Bandet har tidigare uppmärksammats av bland annat Gaffa och Musikguiden. “Hannibal Lecter”, som är en western-duell om att bli sviken av någon du älskar och känna enorm svartsjuka, är sista singeln inför deras kommande album.

Och visst osar det western-punk om singeln. Det är hundra procent maxat med sågliknande, rivande gitarrer, kaxiga och rasande texter, energiska trummor och tamburin, som bäddas in i behagliga harmonier och melodier.

KATTHEM har verkligen tagit punken tillbaka till modern tid med sitt unika sätt att kombinera den (icke) utdöda genren med alternativ indie och väcker liv i stonerrocken igen. Redan vid den första ljudande gitarrslingan som presenterar låtens meloditema är jag fast. “Hannibal Lecter” är en låt du oemotståndligt vill lyssna på högsta volym.

Här finns så mycket energi och känslor, och de hanterar konsten att göra det med dynamik och intressant arrangemang genom hela låten. Låten bryter ut i ett totalt raseri-klimax som ett förlösande avslut. Den moderna punken är helt klart tillbaka.

Vänta dig ett album med minst lika mycket energi och ofiltrerade texter.