Fredagens lyssningstips från Tinsel är indiepopartisten Emil Ljungströms drivande synthpopsingeln “Släck Alla Lampor” som släpptes den 31/7. Och strax därefter, den 15/8 släpptes hans tredje EP “Du”, där vi hittar singeln.

“Släck Alla Lampor” är en låt som jag fastnade för vid första lyssningen. Med den drivande arpeggiosynthen, genomgående, stadiga trumkompet och Emils släpande, känslofyllda röst och melodispråk, förs tankarna till Kents mer elektroniska material.

Och refrängen. Den är så klockren och stark med synthmattorna och melodin som bygger på det matande i verserna. Utan tvekan en av de bäst skrivna i år som jag har hört, och absolut en sommarlåt att lägga till i spellistorna. Eller höstlåt. Det funkar minst lika bra.

EP-omslag till “Du”

Till sin hjälp har han arbetat tillsammans med Christian Börjesson från bandet John Död som producerat och mixat EPn.