Dark Pop artisten Bonander är tillbaka med den makalöst vackra, mystiska och djupa singeln “Then I’m Dead”, om en av hennes största rädslor, som släpps idag den 21/8 och är en av singlarna från det kommande debutalbumet.

Bonander har sedan hon debuterade som artist under 2017 alltid levererat högkvalitativa och välkomponerade, mystiska och berörande poplåtar. Hon gör det helt på sitt egna sätt och har byggt upp ett sound och ljudbild som främst präglas av elektro-akustiska inslag med lekfullhet och nyfikenhet i arrangemang och instrumentsettning. I kombination med sitt sound och unika, sköra röst i ett poetiskt berättande, är Bonander en artist som inte går att ta miste på. Här finns tydliga influenser från Björk och Kate Bush.

“Then I’m Dead” är en tramporgel- och stråkkvartett-ballad med en text som är en ärlig och transparent skildring av en av hennes största rädslor. Det är naket, genuint och hårresande. Innebörden i texten är säkerligen relaterbar till flera där ute. Och Bonander lyfter den nedtystade rädslan och talar säkert för flera.

Vi har skapat ett absurt krav på oss själva att visa upp en perfekt bild av vårt liv på sociala medier. Där skapar vi vårt drömliv och hävdar att ingenting är omöjligt om en jobbar hårt nog. Men det är hela meningen: vissa saker är omöjliga ibland, och det är ok. Det finns ett människovärde i oss alla, oberoende av hur många timmar om dagen vi jobbar, eller hur felfria våra Instagram flöden är.

Det är nästan lite filmiskt över låten. Med dramatiken, men samtidigt skörheten i arrangemanget, finns det så mycket känslor och uttryck som gör att låten känns som om den är tagen ur en omskakande filmscen.

Vi ser fram emot det kommande albumet och att bli minst lika häpna av Bonanders musikalitet och uttryck.