Stockholmsbaserade Singer/Songwritern och producenten Jonas Snitt släppte den 26/2 sin sing along-vänliga, mysiga akustiska poplåt “When I Wake Up” tillsammans med låtskrivaren och producenten Lars Jansson Kilman, som nått stora framgångar både nationellt och internationellt.

Men Jonas Snitts karriär startade i det svenska talangprogrammet The Voice redan 2012, och har sedan dess byggt på sin meritlista. Med radiospelningar, ett stort antal livespelningar, både under sitt egna namn och bakom andra, hunnit med att släppa flera EPs och samarbetat med stora producentnamn i USA, så väntas nu en kommande EP efter flera års låtskrivande och producerande.

“When I Wake Up” är onekligen en låt som går på repeat i huvudet efter första lyssningen. Med influenser från rock, soul, funk och klassisk gitarr har han nu hittat sitt egna sound, och med en rockinspirerad röst i det mjuka popsoundet blir kombinationen fantastiskt snygg.

Låten är lugn och harmonisk som låter texten ta plats. De få elementen med akustisk gitarr, en genomgående kick, stämmor, vissel och en western-inspirerad gitarrslinga visar på att det räcker med få ingredienser för att en riktigt bra poplåt ska bli till. Och visst är det lite sommarvibbar över låten. Låt detta bli låten som krämar ut det sista av sommaren.