Indiepoparna i Violet Cheri från Stockholm är tillbaka med ännu en ösig, rå och melodisk gitarrpop-singel, “Shy Hurricane” som släpps idag den 18/8 och i höst väntas deras debutalbum.

Sedan starten 2015 har bandet släppt EPn “Youth” (2015) och fem singlar, varav “Shy Hurricane” är den andra för 2020. Bandet har tidigare uppmärksammats av flera svenska och internationella musikbloggar och plockats upp av flera större spellistor. Med tydliga influenser från Bad Cash Quartet, Broder Daniel och Her Majesty tar Violet Cheri in 2000-talets indiepopstorhetstid in i 20-talet, och dom gör det minst sagt med bravur och värdighet.

“Shy Hurricane” är den bästa singeln från bandet hittills, och den innehåller alla element som man tänker att ett band som Violet Cheri ska innehålla. Det är sprudlande gitarrslingor och melodier, ösiga trummor som kompletteras med en energisk tamburin, ett genomgående driv i hela låten som är dansvänligt framför scenen och ett överflöd av känslor och personliga texter från sångaren Daniel Hoff.

Jag var på botten av avgrunden i alkohol och drogmissbruk. Alla dom jag trodde vara mina närmsta hade mer eller mindre lämnat min sida. Eftersom jag redan vad en katastrof inombords så väckte allt det där en storm inom mig, den där stormen som totalt ödelade allt runt omkring mig och blåste bort de sista som fanns i mitt liv. Det var någon som kallade mig för en “blyg orkan” och jag kan se nu vad dom menade.

För oss som var tonåringar under tidiga 2000-talet är det här en nostalgikick. Jag är glad att band som Violet Cheri finns och bjuder på ren och skär indiepop utan några tvivel.