Svenska Folk/Singer-Songwriter gruppen Tiny Tornado släppte tidigare i år singeln “Paperplane” och nu är deras debutalbum “Amorphous” här.

Med texter som återspeglar livets stora ögonblick i det lilla, inbäddat i välskrivna och genuina poplåtar i ett behagligt folk, singer-songwriter-sound levererar Tiny Tornado en stark debutplatta.

“Amorphous” finns inslag av fiol, banjo, svängiga trummor, gitarrer och stämsång, upptempolåtar och ballader. I låtar som “Echoes and Rhymes”, “Speaking Softly” och “Holy Grail” hittar vi typiska pop-arrangemang, och “Paperplane”, “Like Bonnie and Clyde” och “Broken Smile” är mer folk-inspirerande, vilket gör albumet intressant och varierande.

Det finns en lekfullhet genom hela plattan och ingen låt är den andra lik i sitt arrangemang och utförande, även om det finns en genomgående tydlig röd tråd. Albumet andas lite 2000-tals pop det finns en internationell underton i låtskrivandet.

Mixen av pop och folk gör de med bravur, men deras absoluta styrka ligger i låtarna – det är den ena starka poplåten efter den andra. Det är inget tvivel att låtskrivarna i Tiny Tornado Jade Ell och Mats Hedström, sedan tidigare haft stora framgångar som låtskrivare åt andra artister. De vet med all säkerhet hur man skriver en riktigt bra poplåt.

Tinsels favoritlåtar: “Eighty Six Thousand Four Hundred Seconds Left”, “Her Head in the Clouds” och “Holy Grail”.