Göteborgsbaserade Singer/Songwritern Simon Alexander släpper idag den 14/8 den harmoniska akustiska singeln “Heading Nowhere” som kommer från debutskivan “A Place To Call Home” som släpps senare i höst.

Simon Alexander debuterade 2017 med EPn “Won’t Be Found” och fick snabbt ett erkännande efter att ha släppt flera egenproducerade akustiska låtar. Från flertalet spelningar och festivalspelningar runtom i Skandinavien och med features i bagaget från olika media och sammanhang de senaste åren, har han en självklar plats på Indie/Folk-scenen.

“Heading Nowhere” är en finstämd ballad och en av hans lugnare låtar, i ren Simon Alexander-anda med endast hans berörande röst, gitarren, dova ambienta ljudlandskap och mjuka reverb-dränkta stämmor. En perfekt låt att lyssna på nu när hösten och mörkret börjar närma sig.

Hans berättande är närvarande, skört och autentiskt, och det sker inte endast genom de sjungna orden. Hela uttrycket i musiken är hisnande vackert och Simon Alexander har verkligen hittat sitt sätt att beröra, fånga uppmärksamhet och framkalla känslor man kanske inte visste man ens hade, genom sin musik.

Vi ser fram emot ett debutalbum som kommer vara minst lika bra och stämningsfullt.