Stockholmsbaserade Singer/Songwritern Eric Palmqwist släpper idag den 13/8 sin tredje singel “Rävarnas Hav” från sitt kommande album. Efter det hyllade solodebutalbumet “En halv gris kan inte gå” (2019) och med en tidigare lång karriär som sträcker sig över flertalet genrer och band, tar Eric in det tidlösa, svenska vemod-soundet in i 20-talet.

“Rävarnas Hav” är vacker och melankolisk med ett textberättande som påminner om gamla visor. Texten och melodin omfamnas och förstärks av en malande akustisk gitarr som genomgår hela låten.

Här finns element som trumkompet och egentligen hela arrangemanget med pianot, basen och orgelmattan i bakgrunden, som känns igen från en förgången pop- och 70-talets svenska progressiva rocktid.

Jag ville skriva något som lät och kändes väldigt tidlöst och svenskt. När jag har spelat upp den här låten för mina vänner så har de sagt att det kan vara den bästa låten jag någonsin skrivit. Kanske har de rätt, vad vet jag, men jag tycker mycket om den. Jag kallar den för min egen Titanic.

Eric Palmqwist är nutidens Nationalteatern och Hoola Bandoola Band och det är så otroligt bra. Vi behöver en artist som Eric i dagens musikvärld.