Popduon Jaded Jane som består av bröderna Axel och Adam Jane Olsson, är tillbaka med den stilfulla, soft-pop låten “Troubled Skies” med features från sångerskorna Anna Lundqvist och Anna Bylund. Singeln släpptes den 11/7 med en tillhörande musikvideo regisserad av Rachel Koumparou.

Låten kom till när de spelade på gatan på St. Enoch Square i Glasgow, med olika reaktioner från förbipasserande människor som inspiration till texten. Med dova, rytmiska beats och basslingor blandade med pianoinslag och synthar omfamnar och framhäver produktionen texten och melodierna otroligt snyggt. Tankarna förs till Coldplays senare, elektroniska sound.

I “Troubled Skies” finns det gott om harmoniska stämmor och ett stort, drömskt ljudlandskap som skapar både en melankolisk känsla men samtidigt finns där en skymt av förhoppning och glädje.

Musikvideon speglar berättelsen i texten visuellt, och med kontrasten av den röda klänningen och de subtila färginslagen mot det svartvita fångas även här det melankoliska och glädjen tillsammans. En fin och välgjord video som nästan har en filmisk känsla och den ger låten ett lyft.