Den svenska Folk-Americana låtskrivaren och kompositören Harriet Nauer släpper idag den 7/8 den häpnadsväckande singeln “Hit Me Hard”, som är den första från den kommande EPn “Human”, som släpps senare under 2020.

Med influenser från bland annat Bruce Springsteen och Johnny Cash, gör Harriet storytelling-baserad, filmisk och stämningsfull musik som har en modern touch från 60- och 70-talet. “Hit Me Hard” är en fantastiskt vacker ballad som passar både som soundtrack i en tv-serie eller film och som låt att försvinna själv i. Harriets unika, sköra röst har så mycket att berätta och man sveps in i hennes berättelse och i de stora, ambienta ljudlandskapen.

Hit Me Hard’ är från början skriven till en vän. Den handlar om att hitta en balans i livet, hitta sig själv och att ta rätt beslut, att låta känslor och tankar filtreras genom någon man litar på. När jag inte längre kan navigera i mörkret finns min vän alltid där. Hon är rättfram och ärlig och behöver ibland, bildligt talat, slå till mig för att jag ska kunna se klart.

Låten växer med en dov, pulserande kick efter ungefär 2/3 in och här kommer klimaxet med flera element i musiken, och var det inte vackert och stämningsfullt redan innan så blir det maximal gåshud nu. Det är något sagolikt över låten. Harmonierna och melodispråket är fruktansvärt snyggt, i brist på bättre uttryck. “Hit Me Hard” är en av de vackraste låtarna som 2020 har erbjudit. Vi längtar tills EPn släpps.