Göteborgsbaserade Singer/Songwritern Sophie Apell släpper idag den 31/7 sin tredje singel “Virvelvind” innan det kommande debutalbumet “Spådom i Sensommaren” som släpps i slutet av augusti.

Men tills dess kan vi njuta av denna harmoniska, vaksamma och sensuella kärlekshistoria i “Virvelvind”. Låten berör känslan av att vara kär för första gången och låta sig våga omfamnas av den sprudlande och skrämmande känsla det innebär. Här jobbar Sophies vis-berättande, sköra röst i en perfekt kombination i den avskalade produktionen med surfrock-inspirerade gitarrslingor, som också ger den där extra kryddan av intresse i låten.

“Virvelvind” är den tredje låten av en trio låtar som släpps innan debutalbumet, och alla låtar har sin egen karaktär fast med en röd tråd – känslan av att vara vilsen och tappa bort sig själv. Som också är något vi kommer få höra vidare om på debutalbumet.