Stockholmsbaserade popartisten RBECKA är tillbaka med åter en imponerande singel, “Sad Song (don’t wanna be here)” som släpps idag den 31/7. Med inslag av Soul och R ‘n B i sin melankoliska pop och med sitt unika, personliga ID på rösten i de moderna, välproducerade produktionerna har RBECKA en självklar plats på popscenen. Hon levererar låt efter låt.

Efter att hon sadlat om från att tidigare göra alt-pop/rocklåtar, med singlarna “Bad Intentions” och “Skin and Bones” är “Sad Song” en perfekt uppföljare i sitt nya sound. Framgångarna har lett henne till flertalet framträdanden på några av Sveriges större scener och fått uppmärksamhet av svensk radio.

“Sad Song” hör man direkt på titeln att det finns ett vemod och sorgsenhet gömt under ytan. RBECKA berör ämnen kring reflektion av olika känslor och personliga upplevelser i sin musik, och i “Sad Song” följs den röda tråden upp i ärlighet, integritet och sårbarhet. RBECKA har en styrka i sina melodier och i den senaste singeln är sånginslagen väl utvalda där budskapet framgår i varje textrad. Det är en poplåt som är rakt på sak om depression, ensamhet och förvirring, och produktionen som är aningen mer energisk, med ett modernt beat, mjuka synthar och gitarr, blir en snygg kontrast som lyfter och framhäver innerbörden i texten, som gör att den känns mer “in your face”.

Det finns en anledning till att den heter just ‘Sad Song’. Den skrevs under en period när jag mådde riktigt dåligt och inte visste vart jag skulle ta vägen.

Jag tror att många kan känna igen sig i “Sad Song”. RBECKAs ärlighet i sina låtar gör att det når lyssnaren på ett annat plan och hon jobbar med kontraster av det svåra i texterna med mer upplyftande produktioner som väcker ett intresse. När låten är slut vill jag höra mer.