Söker ni efter en peppig sensommarlåt till de resterande somriga samkvämen med nära och kära? Då har ni här popartisten Natalie Carrions senaste singel “Stockholm” som släpps idag den 28/7.

Natalie debuterade med albumet “En sång om livet” (2017) och 2019 släpptes den lovordade EPn “Banana River”. Med nya singeln vill hon understryka att drömmar är det finaste vi har att hålla fast vid i svåra och ovissa tider, och “Stockholm” är en låt som får en att dra lite extra på smilbanden och förflytta oss i tankarna bort ifrån nutid.

Även om man inte kommer från Stockholm, vill flytta hit, inte vill flytta hit, bor där eller inte bor där, så berör Natalie i sin låt många igenkänningsfaktorer för alla. Hon sjunger om en mötesplats för alla typer av drömmar och förhoppningar men också “du är staden som krossar och skapar drömmar”.

Jag har valt att lyfta naiviteten, pirret och den idylliska bilden av en fantastisk sommarstad som samlar minnen av skratt och långa sommarnätter, för det finns något härligt i att bara stanna upp i den känslan. Med en pandemi som slukar våra tankar kan det vara fint att för en stund sluta ögonen, drömma sig bort och återigen känna pirret.

Musiken som omfamnar en riktigt fyndig, smittsam och så solklar beskrivande text som denna är passande med det popiga soundet och arrangemanget, och den hookiga melodin i introt. Det förstärker hoppfullheten som finns i texten.

Fotograf: Lisalove Bäckman