Världens första sociala sång-app med 100% originalmusik – Sing Along, har tillsammans med NBL Sound, ett av Sveriges mest omtalade och respekterade hiphop-bolag, gått ihop för att skapa årets största app-baserade talangtävling.

Konceptet heter 16 Bars, som går ut på att artister sjunger och/eller rappar in egna texter och melodier över producenters instrumentala musikbakgrunder. Tävlingen kommer ske i Sing Along-appen under kollektionen 16 BARS BY NBLNATION.

NBL Sounds lägger stor vikt i att musikproducenter ska få mer utrymme i musikbranschen. Detta har lett till fem kontrakterade producenter, som vardera har skapat två unika beats till tävlingen. Syftet med tävlingen är att ge fler möjligheter för oetablerade artister att synas, och samtidigt skapa en community på Sing Along som musikplattform, där artister och producenter kan nätverka och skapa långsiktiga samarbeten.

Tävlingen pågår fram till den 21/8, och första priset är en studioinspelning hos NBL Sounds samt att låten ges ut med full marknadsföring. Utöver detta får vinnaren även en artistcoaching i studion, från NBL Sounds grundare Pato Pooh.

Vinnarna utses utifrån hur många likes och delningar de får på Sing Along, samt genom en jury som består av teamen på både Sing Along och NBL Nation.

Nedan finns mer information om tävlingen på det officiella tävlingsinlägget på Sing Alongs Instagram.

https://www.instagram.com/p/CC85NbMpwyL/