Den österrikiska Americana-artisten Prinz Grizzley är tillbaka efter albumdebuten “Come On In” (2017) som gav honom en självklar plats på Americana-scenen, med sitt andra album “To My Green Mountains Home” som släpptes den 26/6. Med en modern touch på Americana kan Prinz Grizzley liknas med svenska popstjärnan Sarah Klang och med en röst som påminner om Albin Lee Meldau och Chris Cornell.

Albumdebuten ledde till över 200 spelningar i både Europa och USA, och med bandet The Beargaroos har Prinz bevisat att Americana även kan göras med enorm känsla, autenticitet och starka låtar i Österrike. Men det finns faktiskt en liten gnutta av Texas på “To My Green Mountians Home”, då Texasbaserade producenten Beau Bedford, som jobbat med bland annat Leon Bridges och The Texas Gentlemen, varit med och skapat denna platta.

En platta som man gärna lyssnar på i ett traditionellt albumformat – från A till Ö. För man vill fortsätta höra berättelserna som Prinz berättar, och man hamnar i en lugn sinnesstämning och dras in i hans värld. “To My Green Mountains Home” bjuder på, förutom Prinz unika stämma, en blandning av ballader och upptempolåtar, tankfulla texter och snygga, klassiska arrangemang.

Tinsels favoritlåtar på albumet: “Keep The Fire High”, “Drifting” och “The Salty Life Of The Ocean”.

https://open.spotify.com/album/6LJw0f1UEgENhdE9P9RKNE?si=RGZpMTeSQvaVkUfo7fSfOA