Vanilla Waves – bandet som mixar allt de gillar i sin musik, med influenser från surf, svensk indiepop, psychrock och inslag från spagettiwestern. Ni hör ju, det här låter ju inte bara makalöst intressant utan även rätt unikt, och det funkar! Jag har bara väntat på ett sånt här band på den svenska musikscenen. Och här har vi dom, och det är uppfriskande.

Debutalbumet “Good Times Are Coming?” (2018) resulterade i en turné i England och Sverige, och 2019 kom senaste releasen, EPn “Antidote”. Med råa el-gitarrer, akustiska gitarrer, bitvis distad sång, munspel, synthar, inslag av stråk, både glatt popigt och tyngre rockigt på samma gång, dansant och samtidigt headbanging-vänliga låtar har Vanilla Waves hittat sitt sound och en självklar plats på rockscenen, som de ville, i allt det dom själva gillar.

Tankar förs till band som The Dandy Warhols, The Fratellis och Franz Ferdinand. Här har vi ett band som i alla fall jag kommer hålla ett extra öga på i framtiden, och vill genast se dom live så fort som det tillåts igen. Det kan bara väntas ös och mycket dans framför scenen.

Tinsels favoritlåtar: “Procrastination”, “Bandido”, “Antidote” och “Belltower Baby”.