Emma Fällman är artistnamnet bakom Henly som debuterar med singeln “Breathe” idag den 23/7. Singeln är den första från den kommande EPn. Med en bakgrund som soul- och jazzsångerska, är Henly ett artistprojekt som hon, efter många år jobbat bakom andra artister, nu själv tar steget ut i rampljuset med, helt för sin egna musikaliska och själsliga utveckling. “Breathe” har hon skrivit och spelat in helt på egen hand till sig själv, tillsammans med Eric Palmqwist som medproducent.

Men även om “Breathe” är skriven till henne själv som en ventilering efter en episod av panikångest och behandlar självhat och bristande självkänsla, så är den högst relevant till andra mottagare som kan både relatera och finna tröst i sig själv. “Breathe” är en gripande ballad med avskalad produktion med diskret piano, cello och ambienta effekter, som förstärker textens innerbörd. Sången får ta sin plats och arrangemanget är snyggt skrivet med ett omfamnande kring Henlys fragila och samtidigt starka röst.

Låten växer ännu ett steg när stämmor och resten av ackompanjemanget försiktigt smyger sig in. Men det är noga utvalda partier med en dynamik som är hårresande. Här finns en stark liknelse med artister som Adele och Birdy, med samma uttrycksfulla och sårbara känsla.

Vi ser fram emot en EP som säkerligen kommer vara minst lika stark.