Den 4/7 släppte Stockholmsbaserade drömpop-bandet Lilo Powder sin debut EP “The Pull”. Bandet består av Andreas Lundmark och Tim Meier. På EPn har de även med sig Simon Jonsson. Tillsammans skapar dom stora ljudlandskap byggda på chorusdränkta elgitarrer och behagliga melodier i stora reverb, som kan likas med Maps, Sigur Rós, tidiga Coldplay och The Horrors senare material.

EPn bjuder in till en harmonisk, melankolisk och hoppfull lyssning som inleds av titelspåret “The Pull”, som handlar om upplevelsen att flyga när man är flygrädd. Och redan där var jag fast. Man fastnar i ett hypnotiskt tillstånd i den både avskalade och samtidigt stora ljudbild som de gör på ett musikaliskt intressant sätt. Kanske man ska lyssna på Lilo Powders EP när man just sitter på ett flygplan.

Nånstans tänker jag att det var längesen jag hörde sån här nysläppt musik. Det känns befriande att det fortfarande skapas musik som denna i dagens musikvärld. EPn har många instrumentala partier, men som fortfarande håller intresset uppe med melodier i andra element. Gitarrerna blandas med piano, synth och ambienta ljud.

Det är genomtänkt, kreativt, experimentellt och lugnande samtidigt som det är modernt. Musiken skulle passa perfekt för scener i filmer- och TV-serier som är i slowmotion. För referens kan man kolla på musikvideon för “The Pull” nedan som nästan är lite filmisk. Och för maximerad känsla lyssna på plattan när du åker bil eller tåg långt i natten.

Tinsels favoritlåtar på EPn: “With You” och “I Try”.