“Paperplane” är den första singeln från svenska Folk/Pop/Singer-songwriterbandet Tiny Tornados album “Amorphous”, som släpps idag den 17/7. Låtskrivarna och producenterna bakom Tiny Tornado hittar vi Jade Ell och Mats Hedström och på fiol Alexandra Eklöf. Jade och Mats har sedan långt tillbaka haft framgångsrika karriärer bakom andra artister. Däribland som låtskrivare till internationella artister som nått flera Billboard-ettor världen över. Men nu är det dags att själva träda fram i rampljuset.

I Tiny Tornados musik finner vi starka influenser av band som Fleetwood Mac, Simon & Garfunkel och The Weepies, och visst finns där en liknande berättande, genuin och innerlig känsla i “Paperplane”.

Vad som kan tyckas vara små, världsliga saker kan så småningom ha en större påverkan och djupgående konsekvenser i våra liv.

“Paperplane” som handlar om ett handskrivet brev man inte skickar, men att önskningar och drömmar man skriver ner fortfarande finns där ute och cirkulerar i universum, tar med lyssnaren på en eftertänksam berättelse som många kan relatera till. Drivet i produktionen med de enkla trummorna och frenetiska banjo-liknande instrumentet låter fiolen och sången ta plats. “Paperplane” är en tidlös, internationell låt med en refräng man nynnar på efter första lyssningen. Samtidigt känns den modern och nyskapande i ett sound som är familjärt.