Idag står vi på Tinsel Music Magazine för premiären av Göteborgsbaserade Nathan Aelis musikvideo till “Low, Low, Low”, från albumet “Katja” som släpptes 2019. Videon är gjord av Jakob Ekvall.

“Low, Low, Low” är rå, emotionell, stark och vacker på samma gång, i en perfekt blandning av alternativ shoegaze med distade gitarrmattor, inbäddat i tyngre indierock. På detta en mjuk, bitvis falsettsång, men med starkt uttryck som det där lilla extra som gör låten komplett.

Low handlar om konceptet av att leva i ett evigt fall och är dedikerad till min mor, Marie, som har varit en av de största inspirationskällorna i mitt liv. Texten kretsar kring moderskap, hur en liten gnista kan sprida sig vilt och hur enkelt allt kan gå fel.

Musikvideon fångar känslan i låten i ett abstrakt, fjäderlätt konstverk som talar för sig självt. Kontrasten mellan det kalla blåa och värmen i den rosa röken blir enormt effektfull, speciellt när det endast kommer vissa inslag – ibland klippt till musiken, ibland i reverse-effekt.

Att fånga det subtila och minimalistiska i kontrast till något större och pampigare, som låten i sig, kräver en enorm kreativitet och känsla för detaljer. Det har dom lyckats med tillsammans i den här musikvideon. När ingenting är uppenbart, utan åskådaren får göra sin egen tolkning och känna en känsla, då tror jag man kan känna en personlig koppling. Jag vågar säga att det här är en av de snyggaste och kreativa rockmusikvideorna jag sett på länge.