Något som är fascinerande är kontrasten mellan och kombinationen av något positivt och negativt i ett. Som i Viktor Ejwertz senaste singel “Undergången” som släpptes den 8 juli. Låten är en dansant, euforisk och på snudd av en duracellkanin-energisk sommarlåt. Men texten och titeln är mer eftertänksam och djup. “Undergången” har ett vemod i sig som Viktor uttrycker på ett mycket intressant sätt i produktionen, som bara den i sig är häpnadsväckande.

Viktor Ejwertz albumdebuterade 2019 med “Drömmen”, ett album med ett sound som är mer åt indiepop och skiljer sig från den senaste singelreleasen. Men det intressanta här är att ljudbilden och produktionen i “Undergången” är baserad på förvrängda och manipulerade ljud från just debutplattan. Med detta arbetssätt som är ganska unikt tror jag att Viktor har hittat sin nisch.

Singeln inleds med en dov kick och temat för låten presenteras för lyssnaren direkt. Basen kommer sedan in i versen och där fångas mitt intresse och lyssnaren bjuds verkligen på en sommarkänsla som är otroligt smittsam. Och visst vill man dansa! Blandningen av indiepop och electro-dans hanterar Viktor på ett nyskapande, behagligt och fängslande sätt. Vi hoppas på att få höra mer av detta sound från honom i framtiden.