Svensk/italienska artisten och rapparen Cora Onori gör fransk, feministisk trap, och efter förra singeln “Dream, Girl” som fått många att upptäcka henne på Spotify är hon nu tillbaka med sin senaste singel “Ma Soeur” som släpptes, säkert inte helt slumpmässigt på den Internationella Kvinnodagen 8 mars.

Coras uttryck och sound grundar sig i distinkt auto-tune som skapar ambient trap-style och drömska landskap, med melankoliska reflektioner, svåra ämnen och ett inre djup. En mix av trap, cloud hip hop och boom bap, med tydliga influenser från Travis Scott, ASAP Rocky och Lana Del Rey bjuder Cora in lyssnaren till sin inre värld i sin musik.

I “Ma Soeur” hör vi Coras frustration men också lättnad, både på engelska och franska, i en kraftfull text om kvinnans lidande i vårt samhälle, men där hon också finner tröst i systerskap och visar på hur viktigt det är att stötta varandra. Även om jag inte förstår franska så framgår känslan i Coras uttryck, vilket kanske egentligen är det viktigaste. “Ma Soeur” har en modern och internationell produktion, och hon rör sig inom en genre som är en av de största i världen idag. Trots mängden av liknande musik så sticker Cora ut med sin välgenomtänkta, avskalade produktion och budskap, vilket inte alls är förvånande med tanke på de framgångar hon nått världen över.