Örebrobaserade indiepopartisten Mathilda Wahlstedt debuterade den 8 maj med singeln “The Light” och strax därefter, den 29 maj släppte hon “Thinking About You”. Med fokus på tankar, känslor och identitetssökande texter blandar hon dem med drömska melodier och ackord, mjuka synthar, autentiska orglar och blåsinstrument och skapar något som i alla fall får mig att stanna upp i allt jag gör och börjar lyssna aktivt på vad Mathilda har att berätta.

Låtarna är otroligt välkomponerade med de utvalda instrumenten och produktionen som skapar den harmoniska ljudbilden och unika soundet. Mathilda visar på en hög musikalitet och känsla för uttryck i sin röst, som jag i vanliga fall kan vara rätt svårflörtad med. Men här har hon mitt fulla fokus genom båda låtarna. Orgeln som genomsyrar båda låtarna är så vacker och effektfull och ger Mathildas sound sitt ID. Balladen “The Light” inleds försynt med orgeln som sedan tar en självklar plats i låten. Och när refrängen kommer så är jag fast. Introt med den mjuka, odistade chorus-el-gitarren till “Thinking About You” får mig direkt att tänka på introt till “Midnight Radio” från musikalen Hedwig and the Angry Inch. Och så bjuds man på ännu en till vacker låt med en refräng som sätter sig efter första lyssningen. I den här låten är det något i harmoniken som jag fastnar lite extra för.

Med inspiration av artister som Amanda Bergman och Daniel Norgren hör jag influenserna direkt. Det är inget snack om saken att om man gillar de ovan nämnda artisterna, men även artister i stil med Sarah Klang, Anna Ternheim och Säkert! så kommer man gilla Mathilda Wahlstedt. Jag hoppas få se Mathilda som förband till någon av de nämnda artisterna eller liknande, inom den kommande tiden. För det här måste folk bara få höra. Vi kan bara spänt vänta på vad som kommer härnäst från denna solklara stjärna till debutant.