Idag den 10/7 släpper indierockarna The Rhymes från Uppsala en remix av sin omåttligt populära låt “Säffle” som är gjord av ett annat indierockband, duon Verkligheten från Stockholm. Det hör inte till vardagen att ett rockband gör en remix av ett annat rockband. Men visst går det, och det låter riktigt bra – här har vi fått en skön mash-up av de båda banden i denna ösiga och lekfulla remix.

Under våren släppte båda banden sina debutalbum. Låtar från båda plattorna fick rotation på bland annat Sveriges Radio och blev adderade till flera av Spotify’s större spellistor. Från The Rhymes håll var det just låten “Säffle” som fick mest uppmärksamhet. Kanske var det här idén till remixen föddes?

Den handlar om att hålla ihop under svåra tider. Det är en hyllning till den svenska småstaden och extra aktuell i denna pandemins sommar. Vi måste stötta varandra.

säger Tomas Rimeika Karlsson, sångare i The Rhymes, som gjort gratisgig på gatan där alla pengar gått till luncher till vårdpersonal på sjukhus. En intervju med Tomas kring dessa spelningar på gatan kan ni läsa i bloggen här: https://magazine.tinselmusic.se/2020/07/09/uppmarksammat-tomas-rimeika-karlsson-the-rhymes-om-insamlingen-till-varden-genom-spelningar-pa-gatan/

Verkligheten som står bakom remixen består av Filip Lundgren och Edwin Ekstedt:

Vi ville att det skulle kännas organiskt och att det skulle höras att det var Verkligheten. Resultatet blev att vi lyfte fram den eufori som redan fanns i låten och att vi klädde in den i ett Verklighetenskt ljudlandskap

Remixen får en att längta till de uteblivna sommarkonserterna detta år. Alla som sett The Rhymes live kan nästan se framför sig hur Tomas drar igång hela publiken i en magisk allsång. Låten har fått sig en extra skjuts av energi, energiska gitarrer, välvalda synthinslag och en dos av sen sommarkväll-feeling. Ja, det är som sagt en otroligt välproducerad mash-up av båda banden.

Vi kan bara hoppas på att de får feeling till att göra en till remix ihop, för sånt här vill vi ha mer av.