Isabelle Ulfsdotter debuterar idag den 10/7 som soloartist under namnet Isidor. Efter många år i band går hon nu sin egen väg och släpper en 2-spårssingel med låtarna “Chase The Wind” och “Reality”. Med inspiration från artister som El Perro Del Mar och Regina Spector bjuder Isabelle på behaglig, akustisk indiepop.

Singelns första låt, “Reality”, inleds med ett akustiskt piano, som inte är en plug-in i ett musikproduktionsprogram, vilket är ganska befriande. Isabelle har med sig ett helt band i sina låtar som sätter känslan och sårbarheten i sin helhet. Lyssnaren bjuds in till en lugn stämning i tonerna till låten, vars text är inspirerad av Sara Bergmark Elfgrens bok “Norra Latin”. “Reality” i sin enkelhet är en låt som sätter sig efter första lyssningen. Snyggt komponerad och välgenomtänkt.

Singelns huvudspår “Chase The Wind” är en popigare låt som kort och gott handlar om att följa sina drömmar. Det är även här snyggt musikaliskt skrivet, även om mixen i produktionen kan vara lite spretig. En bit in kommer ett popigt tvärflöjt-solo som gör att man nästan vill ha mer utav det. Det gifter sig väldigt bra till soundet i stort.